OLI ESSENCIAL D’EUCALIPTUS


inci

NOM CIENTÌFIC

Eucalyptus globulus
on donde tienda botiga safareig

PROCEDÈNCIA

Xina
producte ecologic el safareig

CERTIFICACIÓ

Soil assotiation
venem a granel a barcelona

A GRANEL?

SI


L'oli essencial d'Eucaliptus és originari d'Austràlia i ja era emprat pels aborígens per curar ferides i infeccions fúngiques, reduir la febra, i com a expectorant. És un dels olis essencials més versàtils.


COM L'UTILITZO?

PER LA LLAR

Neteja ecològica: Incorporar unes gotes d'oli essencial d'Eucaliptus al producte (detergent, multiusos, vinagre...) per agradable aroma i una acció desinfectant.

Ambientador: Afegint unes gotes d'oli essencial d'Eucaliptus al difusor o humidificador, ajudarem a desodoritzar la casa i acabar amb les males olors (cuina, tabac).

Insectes: Barreja 5 gotes d'oli essencial d'Eucaliptus amb altres 5 d'oli essencial de Citronella de Java al difusor o humidificador per manternir-los a ratlla.


PEL COS

Gel (dermatitis, erupcions, infeccions...): Unes gotes d'oli essencial d'Eucaliptus al nostre gel de dutxa habitual són suficients per aprofitar les seves propietats antisèptiques, calmants i cicatritzants.

Xampú antipolls, anticaspa i per cabell grassos: L'oli essencial d'Eucaliptus elimina polls i llèmenes, hidrata el cabell i el cuir cabellut, i actua contra la caspa i la sequedat. Posa'n unes gotes al teu xampú!.

Picades d'insectes: En 30ml d'oli de Neem, barreja 5 gotes d'oli essencial d'Eucaiptus, 5 gotes d'oli essencial d'Arbre de te i altres 5 d'oli essencial d'Espígol per calmar la irritació.

Desodorant casolà: Aquest oli essencial actua com a conservant i a més, és antisèptic i antibacterià.

Pasta de dents casolana: Aquest oli essencial ajuda a controlar el mal alè i és un potent antibacterià. Amb unes gotes en tindreu prou!

Col·lurori casolà: Afegeix unes gotes d'oli essencial d'Eucaliptus a l'aigua i esbandeix. Tindràs un alè fresc, eliminaràs els gèrmens de la boca i reduiràs la placa.


PRECAUCIONS


·No es pot aplicar directament sobre la pell i sempre cal diluir-lo en una substància conductora (oli vegetal, argila, xampú, crema hidratant...).
·Es recomana no ingerir (és molt tòxic). No aplicar directament als ulls i comprobar sempre les reaccions al·lèrgiques. Cal mantenir-lo en lloc fosc i fresc.
·No es recomana el seu ús en cas d'embaràs i lactància, en infants o en persones amb problemes digestius, hepàtics o biliars. No superar les 12 setmanes d'aplicació.

Advertència
Aquest recull de receptes té l'objectiu de compartir els nostres coneixements amb vosaltres, però no assegurem cap garantia respecte a la seva aplicació. Nosaltres us aconsellem fer sempre una prova prèvia abans de la seva posada en pràctica definitiva.

Escrit per: Miriam Diaz Megias

JO, ALS MOSQUITS, ELS MANTINC A RATLLA!